opuqo İnsan Kaynakları Modülü Nedir ve Şirketinize Nasıl Katkı Sağlar?

22 Mayıs 2023

İnsan kaynakları yönetimi, temel olarak şirketlerdeki işe alım, daha iyi bir insan kaynağı yaratılması ve mevcut insan kaynağının verimli şekilde kullanılması için uygulanan yöntemler ve süreçler bütününe deniyor. İnsan kaynakları yönetimi oluşum ve çalışan arasındaki diyaloğun temelidir. İnsan kaynakları yönetimi şirket başarısının büyük bir bölümünü etkiler, kaynak yönetiminin merkezinde yer alır ve kaynak yönetimi olmadan istikrarlı bir başarı elde edilemez. Bu nedenle şirketlerin daha verimli olması için insan kaynakları yönetimi sürecinin hassasiyetle yürütülmesi gerekiyor. İnsan kaynakları yazılımlarıdijital çağda insan kaynakları yönetiminin temel işlevleri arasında bulunuyor. İşgücü talebi, işe alım, aday değerlendirme, deneme süreci ve kariyer yönetimi dahil tüm insan kaynakları sürecinin yönetilmesine olanak tanıyor.

Gelişime açık olan şirketler, rakiplerine karşı 1-0 önde olmak, rekabet şansı elde edebilmek, çalışan memnuniyetini sağlamak için kolay kullanım avantajı sunan bulut tabanlı insan kaynaklı sistemlerini tercih ediyor. Her yerden erişim imkanı sunan ve iş birliğini mümkün hale getiren bu sistemler çalışanların insan kaynakları verilerini saklıyor. Çalışan odaklılık anlayışını benimseyen şirketler, yapay zeka destekli uygulamaları kullanarak çalışanların istek ve ihtiyaçlarına hızlı çözüm sunan, isabetli öngörüler yaratan bir dijitalleşme seviyesine geçiş yapıyor.

opuqo İnsan Kaynakları Modülü, insan kaynakları yöneticilerine şirketin tüm kademelerine uzanabilme ve etkin bir yönetim imkanı sunuyor.

İnsan Kaynakları Yönetimi Neden Önemlidir?

İnsan kaynakları yönetimi oluşum ve çalışan arasındaki diyaloğun en temel yapı taşıdır. İnsan kaynakları birimi sayesinde kurumlar ve şirketler elinde bulunan iş gücünü nasıl kullanacağına karar verebilir. İnsan kaynakları kurumlara çalışan olarak kimin dahil olup kimin olmayacağına karar vererek kaynak israfını önler. Çalışanların ihtiyaç duyduğu eğitimi, gelişimi sağlayarak maksimum faydaya zemin hazırlar. 

İnsan Kaynakları Yazılımlarının Avantajları Nelerdir?

İnsan kaynakları yazılımlarıyla, veriler otomatik olarak toplanır ve işlenir. Böylece hataların olasılığı azalır ve karar verme süreci daha güvenilir hale gelir. İnsan kaynakları yazılımları, tekrarlayan ve zaman alıcı görevleri otomatikleştirir. İşe alım sürecinde işgücü talebi, aday iş başvuru takibi süreci ve değerlendirme gibi görevler, yazılımlar sayesinde hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirilebilir. Bu da iş süreçlerinin verimliliğini artırır ve zaman tasarrufu sağlar. İnsan kaynakları verileri, hassas ve gizli bilgiler içerir. İnsan kaynakları yazılımları, bu verilerin güvenliğini sağlamak için gelişmiş güvenlik önlemleri sunar. Veri şifrelemesi, erişim kontrolleri ve kullanıcı yetkilendirmesi gibi önlemler, verilerin yetkisiz erişimden korunmasını sağlar.

opuqo İnsan Kaynakları Modülü departmanların ihtiyacını nasıl çözer?

opuqo İnsan Kaynakları Modülü, şeffaflığı ve kullanım kolaylığını destekliyor ve kaynakları uçtan uca yönetmeye olanak tanıyor. Ayrıca opuqo İnsan Kaynakları Modülü, iş gücü talebi, aday iş başvuru takibi süreci, aday değerlendirme anketleri, işe giriş süreci, fazla mesai yönetimi, izin yönetimi, seyahat / iş avans yönetimi, ihtiyaç / maaş avans yönetimi, savunma ihtar yönetimi, araç ve trafik cezaları yönetimi ve deneme süreci değerlendirme bölümlerinden oluşuyor.

İnsan kaynakları süreçleri iş gücü talebi ile başlıyor. Ardından aday başvurularının değerlendirilmesi ile süreç devam ediyor. opuqo İnsan Kaynakları Modülü, özlük dosyalarınızı yönetmeniz için size pratik çözümler sunuyor. Bordro yazılımınız ile entegre olarak tüm insan kaynakları süreçlerini yönetmenizde sizlere kolaylık sağlıyor. Temel insan kaynakları işlemlerini otomatikleştirerek işletmenin büyümesini hızlandırıyor. Rutin işlemlerin dijital ortamlarda yapılması enerji ve kaynak tasarrufu için de etkili rol oynuyor.

ChatGPT Nedir? Nasıl Kullanılır?

Yapay Zeka İş Dünyasını Nasıl Etkiliyor?

İş Süreçlerinde Dijitalleşme Neden Önemlidir?

opuqo’nun haftalık bültenine kaydolmak ister misiniz?

Haftalık bülten ile hem gündemi takip edebilir, hem de opuqo’daki iş ilanlarından ilk siz haberdar olursunuz.
Şimdi Kaydol